HTML

Makákó Portugáliában

Olykor előfordul velünk, hogy egy másik országba keveredünk. Általában ekkor jövünk rá, hogy a világ nem is olyan nagy. Az emberek mindenhol ugyanolyanok, mint otthon, különösen igaz ez arra az esetre, ha hazánktól 2500 km-re, egy tizenöt éve nem látott általános iskolai osztálytársba botlunk az egyetemi menzán. Biztosan lehet örömet és szépséget találni a világ bármely országában, nekem az adatott meg, hogy Portugáliáról meséljek nektek képekben.

Friss topikok

  • zsemlekocka: A címet valahogy mindig hal híg ürítésének olvasom. Lehet, hogy a hiba a készülékemben van? ;) Min... (2010.02.04. 09:31) Halfalásos napok
  • zsemlekocka: Könnyű téged boldoggá tenni Béjbe! ;) (2010.01.29. 17:37) Lógós ennivaló és gyurmakeksz
  • Mocskos Kaviár: Pedro már volt velünk villányban, és tőlünk függetlenül is töltött már egyszer egy hetet valami sv... (2010.01.25. 18:16) Enter Sandeman
  • Mocskos Kaviár: Náluk úgy látszik kimaradt a szocreál és vágynak az SZTK alakú házakra. ;) (2010.01.22. 10:15) Az EKF-et nem csak mi tudtuk eltolni
  • Mocskos Kaviár: :) Hát én is taknyos voltam az elején, de azóta felnőttem ;) (2010.01.20. 15:13) Tél portugál módra

Linkblog

Munka és goulash party

2010.01.17. 13:37 Mocskos Kaviár

A tegnapi nap sajnos munkával is telt. Szombat ide vagy oda, kénytelenek voltunk benézni egy kicsit dolgozni, mivel szorít minket az idő. Már csak néhány hétig tudjuk használni a portugál műszereket, utána Carlos jön hozzánk, ahol vegyiparilag ugyan jobban fel vagyunk szerelve, de olyan optikai felszereltség nincs mint itt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti képen egy optikai szál (üvegszál) látható egy hajszálam társaságában, olyan nagy különbség nincs, ugye? Öröm ilyen apró dolgokat fogdosni, a padlórol egy leesett szálat felszedni csak Hamupipőkei munkával lehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felsőbb képen ugyanaz a szál látható mikroszkóp alatt. Lehet sejteni, mert látni nem igazán, egy periodikus szerkezetet az üvegben, amit pont azért gyártottak bele a portugál kollégák, hogy a fény kicsit máshogy terjedjen. Az alsóbb képen a szál optikai spektruma látható. Aki nem érti miről beszélek, az ne ijedjen meg, lapozzon tovább. :)

 Este, a nap zárásaként egy jó kis goulashsal (nem is tudom, hogyan kell helyesen írni a gulyás angol nevének toldalékolt formáját) ünnepeltük meg a munkát. Egészen jól sikerült, annak ellenére, hogy a boltban beszerezhető őrölt paprika és bors kicsit fakó volt, a zöldpaprika meg piros és kaliforniai, továbbá a bab, mert babgulyást akartak, előfőzött konzerv formájában állt csak rendelkezésre. Nyilván az is közrejátszott, hogy két kuktám is akadt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül öt éhes portugál bendőt valamint egy brazilt, egy venezuelait és  a magamét sikerült megtömnünk. El is fogyott a hatalmas lábos tartalma, mivel mindenki repetázott :))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Főnökünk Pedro és kedves felesége is roppant jól érezte magát :)) Ennyi mára.

THE END

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://makakos.blog.hu/api/trackback/id/tr851679202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsemlekocka 2010.01.19. 17:30:18

Carlos a piros pulcsis Nacsa Olivér?

Mocskos Kaviár 2010.01.19. 18:19:54

@zsemlekocka: :))) Igen, a piros pulcsis Nacsa Olivér, portugálul talán Olivero Nacha
süti beállítások módosítása