HTML

Makákó Portugáliában

Olykor előfordul velünk, hogy egy másik országba keveredünk. Általában ekkor jövünk rá, hogy a világ nem is olyan nagy. Az emberek mindenhol ugyanolyanok, mint otthon, különösen igaz ez arra az esetre, ha hazánktól 2500 km-re, egy tizenöt éve nem látott általános iskolai osztálytársba botlunk az egyetemi menzán. Biztosan lehet örömet és szépséget találni a világ bármely országában, nekem az adatott meg, hogy Portugáliáról meséljek nektek képekben.

Friss topikok

  • zsemlekocka: A címet valahogy mindig hal híg ürítésének olvasom. Lehet, hogy a hiba a készülékemben van? ;) Min... (2010.02.04. 09:31) Halfalásos napok
  • zsemlekocka: Könnyű téged boldoggá tenni Béjbe! ;) (2010.01.29. 17:37) Lógós ennivaló és gyurmakeksz
  • Mocskos Kaviár: Pedro már volt velünk villányban, és tőlünk függetlenül is töltött már egyszer egy hetet valami sv... (2010.01.25. 18:16) Enter Sandeman
  • Mocskos Kaviár: Náluk úgy látszik kimaradt a szocreál és vágynak az SZTK alakú házakra. ;) (2010.01.22. 10:15) Az EKF-et nem csak mi tudtuk eltolni
  • Mocskos Kaviár: :) Hát én is taknyos voltam az elején, de azóta felnőttem ;) (2010.01.20. 15:13) Tél portugál módra

Linkblog

Enter Sandeman

2010.01.25. 01:53 Mocskos Kaviár

A Vasárnap elég kellemes időjárást hozott. Bár nincs beépített hőmérőm, mert mint Kotek tanárúrtól tudjuk "...Testünk hőérzete bizonytalan...", úgy vélem, a 15-20 °C környékét is elérhette az a bizonyos higanyszál. Délig aludtam, majd a többiekkel elindultunk, hogy kicsit lófráljunk a városban és környékén. Még a múltkori múzeumi belépőhöz tartozott egy borkóstolás a Sandeman pincészetben, elsőként ezt igyekeztük aktualizálni.

Az egész ügylet hasonlóan ment mint nálunk, csak éppen nagyüzemibb méretekben. Pincebejárás, promóvideó, kóstolás. Ez utóbbi nem volt bőkezű, dehát nem lepődtünk meg megtudván, hogy az Sandeman úr bizony a jó öreg Skóciából érkezett a XVIII. században. Körülbelül kétszer fél deci, összesen 6,1 köbhüvelyk portóit töltöttek belénk, amitől igen száraz maradt a torkunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hordókupac végén egyébként nem Zorro látható, hanem a cég logója. Olyannyira komolyan veszik ezt a köpenyes, sombrerós imidzset, hogy minket körbevezető leány is Don Diego de la Vega öltözékét öltötte magára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A borozás után az óceánpartra vezetett az utunk, ahol végre sikerült egy napnyugtát elkapnunk, tiszta időben. Nyilván más portóiak is örömködtek a napsütés láttán és volt egy kis tolakodás, tülekedés a strand környékén, de közvetlenül a víz partján már nem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen az ott szemben New York, vagy ahogy itt mondják: Nova Iorque :)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos, ennyit ma éjszakára, most már kezd csend lenni, megpróbálok hunyni. Az óceánpart megtekintése után látotakról majd másik posztban számolok be. Üdv!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://makakos.blog.hu/api/trackback/id/tr271699616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsemlekocka 2010.01.25. 15:48:12

Az idelátogató portugese barátaidnak majd feltétlenül mutassuk meg, hogy milyen is egy magyar borkóstoló. Pl. Villányban... :P

Mocskos Kaviár 2010.01.25. 18:16:34

Pedro már volt velünk villányban, és tőlünk függetlenül is töltött már egyszer egy hetet valami sváb faluban, Pécs közelében. :) Nagyon szereti Mo.-t. "Hungary, like I'm hungr???" Carlost viszont feltétlenül el kell vinni!
süti beállítások módosítása