HTML

Makákó Portugáliában

Olykor előfordul velünk, hogy egy másik országba keveredünk. Általában ekkor jövünk rá, hogy a világ nem is olyan nagy. Az emberek mindenhol ugyanolyanok, mint otthon, különösen igaz ez arra az esetre, ha hazánktól 2500 km-re, egy tizenöt éve nem látott általános iskolai osztálytársba botlunk az egyetemi menzán. Biztosan lehet örömet és szépséget találni a világ bármely országában, nekem az adatott meg, hogy Portugáliáról meséljek nektek képekben.

Friss topikok

  • zsemlekocka: A címet valahogy mindig hal híg ürítésének olvasom. Lehet, hogy a hiba a készülékemben van? ;) Min... (2010.02.04. 09:31) Halfalásos napok
  • zsemlekocka: Könnyű téged boldoggá tenni Béjbe! ;) (2010.01.29. 17:37) Lógós ennivaló és gyurmakeksz
  • Mocskos Kaviár: Pedro már volt velünk villányban, és tőlünk függetlenül is töltött már egyszer egy hetet valami sv... (2010.01.25. 18:16) Enter Sandeman
  • Mocskos Kaviár: Náluk úgy látszik kimaradt a szocreál és vágynak az SZTK alakú házakra. ;) (2010.01.22. 10:15) Az EKF-et nem csak mi tudtuk eltolni
  • Mocskos Kaviár: :) Hát én is taknyos voltam az elején, de azóta felnőttem ;) (2010.01.20. 15:13) Tél portugál módra

Linkblog

Venezuelai finomságok

2010.01.25. 01:21 Mocskos Kaviár

A hétvége a múlt heti gulyáspartira adott méltó venezuelai válasszal kezdődött. Carlos és egy kedves éppen GYES-en lévő kolléganője, aki ugyancsak Dél-Amerikából származik, vállvetve küzdöttek azért, hogy a mintegy tíz emberből álló kis társaságnak megmutassák, hogy náluk mivel tömik a bendőjüket a népek.

Egy kicsivel előbb érkeztem a helyszínre mint a többiek, hogy tudjak egy kicsit segíteni az előkészületekben. Picit hozzájárulhattam így a desszert elkészítéséhez, de a fő funkcióm mégsem ez volt, ugyanis venezuelai leányzó elhozta a 4-5 hónapos kisfiát is, akit nekem kellett szórakoztatnom, hogy ne sírjon amíg az anyukája éppen főz. Nem is volt semmi gond, eléggé jól kijöttünk a kis lurkóval, de egyszercsak megkértek, hogy menjek el boltba pár hiányzó nyersanyagért, de ha lehet, vigyem magammal a kis Linot is, mert ha babakocsiban tologtaják sokkal nyugodtabb. Ez ám a ridegtartás. :) Hát, nem volt más választásom, újdonsült cimborámmal elmentünk a boltba, szépen bevásároltunk, sőt mentünk még egy kört is, mert közben kitalálták, hogy még mit hagytak le a listáról. És láss csodát, öcsipók tényleg nem sírt, viszont be kell látnom, hogy nem lehet egyszerű egy kismamának babakocsival rallizni a Tescoban. 

A főzés végeredménye pompás volt. Leginkább egy rizzsel és babfőzelékkel tálalt cafrangos marhapörköltre emlékeztetett. Mondtam is nekik, hogy biztos valami magyar is arra járt Vasco da Gama expedíciójával.

Íme néhány kép az eseményről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

That's all folks!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://makakos.blog.hu/api/trackback/id/tr651699600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása